Kwekkeboom.nl

Kwekkeboom Oven & AirfryerBlack Angus Croquet

Proef de natuur

Onze Black Angus runderen komen uit Zuid-Amerika waar ze het gehele jaar in de wei staan te grazen. Ze genieten dagelijks van frisse lucht, vers gras en voldoende beweging. Een koe met een natuurlijke leefwijze dus. En dat proef je terug in het malse vlees. Wij bereiden dit vlees in een bijzondere ragout met verfijnde smaken. Geef dit ons unieke krokante jasje, stop het in oven of Airfryer en je krijgt een eersteklas croquet met een zeer eigen smaak.

Koeien met een verleden

Black Angus staat wereldwijd als kwaliteitsvlees te boek. Dat wist je wellicht al. Maar is het je ook bekend dat dit oude ras oorspronkelijk uit Aberdeen in Schotland komt? De Black Angus heeft een eigen stamboek; ze komen voort uit Aberdeen Angus-rundvee. In deze plaats aan de schotse Oostkust bij de Highlands teelde Hugh Watson In de negentiende eeuw deze koeien. In 1824 kwam Old Granny op de wereld en ze kreeg in 35 jaar in totaal 29 kalveren. De meeste Angus-runderen die nu rondlopen aan de andere kant van de wereld zijn nakomelingen van dit ene dier. Best bijzonder!

De croquet in een recept

Met een Black Angus Croquet eet je niet zomaar een stuk vlees. Het is kwaliteit met een verhaal. Dat proef je bij elke hap. De croquet is zo, of op brood, zalig. Toch waren wij benieuwd of een nog grotere smaakexplosie haalbaar is, bijvoorbeeld door de croquet met andere ingrediënten samen te proeven. We vroegen Francesca Kookt en Pauline’s Keuken – beiden experts in de keuken – daarom om een recept voor onze Black Angus Croquet.

Francesca Kookt

Francesca van Francesca Kookt is een grote Kwekkeboom Oven & Airfryer Black Angus bitterbal-fan. Dus benaderen we haar om de Black Angus Croquet al te proeven voordat hij zijn plekje in de schappen van de winkels zou gaan veroveren. Ze vond de Black Angus Croquet erg geslaagd en werd meteen geïnspireerd tot een luxe, decadente weekendlunch!

Francesca Kookt recept

Francesca serveert de Black Angus Croquet op een afgebakken, krokant bolletje met zuurkool en zelfgemaakte mosterd-rozemarijnmayonaise.

Ingrediënten voor 4 personen

 • 4 luxe harde broodjes, naar keuze
 • 4 Kwekkeboom oven & Airfryer Black Angus Croquetten
 • 2 takjes rozemarijn
 • 3 el mayonaise
 • 1 – 2 tl grove mosterd
 • Roomboter
 • 100 gram zuurkool, laat indien nodig uitlekken

Bereidingswijze

1. Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Verwarm de Airfryer voor op 200 graden en bak de kroketten daarna 9-10 minuten. Ze kunnen ook 12-13 minuten op 220 graden in de oven.
3. Rits de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak deze fijn. Roer daarna de rozemarijn, mayonaise en 1 tl mosterd in een bakje. Voeg naar smaak eventueel extra mosterd toe.
4. Snijd de broodjes na het bakken doormidden en besmeer het onderste broodje met roomboter. Beleg met een plukje zuurkool en plaats hier de kroket op.
5. Garneer de broodjes met de mosterd-rozemarijnmayonaise en serveer direct.

Eet smakelijk! Enne… gelijk volgend weekend maar weer maken? Nodig maar vast mensen uit: jij verrast voortaan jouw gasten met deze vertroetelmaaltijd!

Pauline’s Keuken

Enthousiast geworden van het recept van Francesca Kookt? Dan hebben we goed nieuws: ook Pauline van Uit Pauline’s Keuken heeft een heerlijk recept gemaakt voor de Black Angus Croquet! Ze gebruikt een zacht lichtzoet briochebroodje, daarop gaat wat pittige rucola, een klein beetje ingelegde rode uien voor een zuurtje en daarop de Black Angus kroket. Romige truffelmayonaise maakt het helemaal af.

Ingrediënten voor 4 personen

 • 4 Kwekkeboom Oven & Airfryer Black Angus Croquetten
 • 4 brioche broodjes (of witte puntjes)
 • Klein handje rucola
 • 1 rode ui
 • 2 el sushi azijn
 • 4 tl truffelmayonaise

Bereiding

1. Verwarm de Airfryer voor op 200 graden en bak de kroketten daarna 9-10 minuten. Ze kunnen ook 12-13 minuten op 220 graden in de oven
2. Snijd de rode ui in fijne ringen en leg deze in de sushi azijn.
3. Halveer het brioche broodje. Verdeel een klein beetje rucola en een paar ringen ingelegde ui op het broodje.
4. Leg de Kwekkeboom Oven & Airfryer Croquet op het broodje.
5. Garneer het broodje kroket met truffelmayonaise en serveer het meteen.

Yes, het fijnste moment is daar! Je kunt nu genieten van de heerlijke smaken die jij samen op een jummie broodje hebt gestopt. Smakelijk!

Naast de Black Angus Croquet en Black Angus bitterballen heeft Kwekkeboom Oven & Airfryer meer overheerlijke snacks, zoals de Kwekkeboom Oven & Airfryer Old Amsterdam Bitterbal.

BLIJF OP DE HOOGTE VANALLE NIEUWSTE BORRELIDEEËN