Kwekkeboom.nl

Old Amsterdambitterbal borrelplanken

Old Amsterdam bitterballen

Na het succes van de Black Angus bitterballen en croquet, raakt Kwekkeboom Oven & Airfryer geïnspireerd om een totaal nieuwe ovensnack te maken. Ze gaan daarvoor de samenwerking aan met Old Amsterdam. De uitkomst is de Kwekkeboom Oven & Airfryer Old Amsterdam bitterballen! Sinds de introductie in juni 2018 hebben ze hun plekje in de supermarkt schappen veroverd!

Een eerbetoon aan Amsterdam

De keus voor Old Amsterdam is niet uit de lucht gegrepen. Natuurlijk maken beide bedrijven met passie kwaliteitsproducten. Maar er is meer… Old Amsterdam en Kwekkeboom Oven & Airfryer zijn beiden sterk aan Amsterdam verbonden. Wij sloegen daarom de handen ineen en maakten een heerlijke delicatesse als eerbetoon aan onze hoofdstad. Hollandser kan niet! Dit borrelhapje combineert immers twee typische hapjes uit de Nederlandse keuken – bitterbal + kaas. Hij mag daarom met recht een ‘Hollands pronkstuk’ heten!

Oude ambacht met nieuwe smaak

Wij zijn trots. Wederom hebben wij onszelf weten te overtreffen. Wij blijven vasthouden aan onze oude ambacht en gaan daarbij constant op zoek naar nieuwe smaken. Zo breiden wij ons assortiment met Ovensnacks- en borrelhapjes verder uit met unieke delicatessen van hoge kwaliteit. Deze wil je proeven! En nog eens…. en weer! Gelukkig zitten er gelijk acht in één zo’n stoere stazak!

Borrelplank-lekkers

Speciaal voor dit heerlijke hapje hebben vier invloedrijke foodies een goed gevulde borrelplank gemaakt. Kijk hieronder tussen welke uiteenlopende hapjes de Old Amsterdam bitterbal perfect past.

1. Oer-Hollandse borrelplank

Wij zien onze Old Amsterdam bitterbal terug op de oer-Hollandse borrelplank van @francescakookt. Lekker traditioneel met spiesjes met kaasblokjes en Amsterdams tafelzuur, roggebrood toastjes met Hollandse nieuwe en bietenhummus, gevulde eieren met piccalilly en plakjes leverworst met roomkaas en vijgenjam. Glas wijn, bier of fris erbij en borrelen maar!

2. Kaas borrelplank

Borreltijd! We kregen direct trek toen we deze overheerlijke kaasborrelplank zagen van @brendakookt. Maar liefst 4 x kaasinspiratie voor de borrel met onze Old Amsterdam bitterballen, toastjes brie met appelstroop en vijgen, geitenkaasballetjes gerold in krokant spek en pesto-kaassalade. Genieten!

3. Mediterraanse borrelplank

Heb jij onze Old Amsterdam bitterballen al geproefd? @ohmyfoodness.nl heeft er zo te zien van genoten! Wát een plaatje: romig en krokant, mmm… Zij combineerde de bitterballen met blauwe pitloze druiven, cherrytomaatjes, knoflookbroodjes, toastjes, vijgenbrood, kaasstengeltjes en camembert uit de oven (10 minuten op 200 graden). Echte borrelinspiratie!

4. Tosti borrelplank

Tostikoningin @Iterveld gebruikt onze nieuwe Kwekkeboom Oven & Airfryer Old Amsterdam bitterballen voor een uitgebreide borrelplank met mini ham-kaas tosti’s (natuurlijk), dadels gevuld met monchou en gerold in parmaham, toastjes met zelfgemaakte kruidenkaas en blokjes Old Amsterdam. Simpel en superlekker. Inspiratie voor dit weekend?

Francesca Kookt is om

Natuurlijk ben je nu razend nieuwsgierig. En wij weten zeker dat de fantastische beoordeling van deze bitterbal van Francesca van Francesca Kookt je echt over de streep trekt. Wij stelden de Kwekkeboom Oven & Airfryer Old Amsterdam bitterballen eerst aan haar smaakpapillen bloot. Bekijk het Old Amsterdam bitterbalfilmpje hieronder! Word net als zij een liefhebber en haal die bitterballen in huis!

DE LEKKERSTE OLD AMSTERDAM EN KWEKKEBOOM RAGOUT

BEKIJK HIER AL ONZE BORRELIDEEËN

Broodje
Black Angus Croquet

Neem een opengesneden bruine bol met sesamzaad. Maak hierop een bedje van witte kool. Besprenkel met appelciderazijn. Leg er de Kwekkeboom Oven & Airfryer Black Angus Croquet op. Een flinke toef truffelmayonaise, peterselie, peper en zout erover… Heerlijk genieten!

Lees meer Array

Amsterdams
Borrelplankje

Vier Amsterdam met ons mee en verwen je gasten met Kwekkeboom Oven & Airfryer Old Amsterdam bitterballen met blokjes Old Amsterdam en ossenworst. Vul aan met mini-augurken en Amsterdamse uitjes. Dip ze in mayo en grove mosterd en het is borreltijd!

Lees meer Array

Hollandse
kaasplank

De Kwekkeboom Oven & Airfryer Old Amsterdam bitterbal is heerlijk bij Old Amsterdam kaas. Serveer er brie en toastjes bij. Zorg voor hartige, zoete en zure smaakmakers: grove mosterd, walnoten, rode druiven, vijgen, abrikoos compote en mini-augurken.

Lees meer Array